Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av robotföretaget Marab

Många gäster kom till invigningen av Marab AB och företagets nyrenoverade lokaler i Orsa.
Där tidigare Orsa kätting hade sin verksamhet har ett modernt högteknologiskt företag flyttat in.

Annons

Vd Matilda Bastman

Marab, Mora Automation och Robotteknik AB, flyttade från Mora till Orsa och Orsa kättings gamla lokaler. Robotföretaget behövde större lokaler och hittade dem i Orsa. För att få de lokaler företaget behövde krävdes en investering på cirka fyra miljoner kronor.

– Här har vi över 8000 kvadratmeter och plats för både kontorsdel och verkstadsytor. Vi jobbar med kundanpassade robotsystem och har tio anställda. Utöver den fasta personalen har vi även inhyrd personal, berättar Sten Bastman, tekniskt ansvarig, som grundade företaget 1999.

När Marab kom till de tomma fabrikslokalerna var de smutsiga och mörka. Under invigningen kunde vd Matilda Bastman och hennes personal visa moderna, ljusa och väl anpassade ytor för den högteknologiska verksamhet Marab arbetar med.

Bland gästerna fanns representanter från flera stora, svenska företag som Sandvik och Atlas Copco. Även företag från Orsa deltog i festligheterna.

Matilda Bastman talade och gästerna fick se lokalerna och olika robottekniska lösningar Marab arbetar med.

– Jag är mycket glad och stolt över att kunna visa upp våra helt fantastiska lokaler. Vi har fått otroligt mycket positiva reaktioner från företagen. Lokalerna ger oss helt unika möjligheter. Våra leverantörer har idag föreslagit ett årligt event, en mässa här hos oss. Få företag i vår bransch finns norr om Stockholm, de flesta finns i södra Sverige.

Matilda Bastman är uppvuxen i Orsa och det betyder mycket för henne att Marab flyttat till Orsa.

– Orsa har otroligt stark industrihistoria och nu även stark modern industri. Det är speciellt roligt för mig att Marab är en del av den, säger hon.

Många gäster kom till invigningen och vd Matilda Bastman talade.

Sten Bastman tekniskt ansvarig Marab.

Mer läsning

Annons