Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllningar till Frida Kahlo, lyriska improvisationer och låtar skriva från hjärtat

Kulturföreningen Lyran presenterar ett vårprogram med dans, konst, mysik och så höjdpunkten multikulitifesten.
– Många i landet känner till oss och frågar om de får medverka. Det är väldigt roligt, säger styreledamot i kulturföreningen Eva Nordfjell.

Annons

Många känner till oss, berättar Tomas Carlsson, ordförande och Eva Nordfjell ledamot i Kulturföreningen Lyran.

– Bara idag har vi fått tre förfrågningar från artister, som vill medverka i Lyrans program. Kulturföreningen är etablerad och många känner till oss, också tack vare Inspirationsfestivalen i Skattungbyn. Där framträder olika artister varje sommar, berättar Eva Nordfjell.

Nästa program, Du och jag och vi, är dansinspirationer md Maja Kellerås. Det blir en danskurs i Skattungbyns gymnastiksal. Inga förkunskaper krävs.

Den mexikanska konstnärinnan Frida Kahlo hyllas i en föreställning med musikerna Sabina Agnas och Anna Boman Hald. Duo Cantilena berättar om Frida Kahlos färgsprakande konst, hennes korta och dynamiska liv. Programmet framförs i Skattungby bystuga den fjärde mars.

Thomas Eriksson och Joonas Lepna spelar egna låtar, lyrik och vaggvisor och improvisationer med kärlek till livets lek och allvar. Samma kväll, lördagen den 18 mars kommer även Julius Österberg med sina låtar från hjärtat ut i rymden.

– Jag vill trycka där det gör ont, som massage för själen, säger Julius.

Multikultifesten den 29 april i Orsa hembygdsgård bjuder på stort internationellt knytkalas där deltagare tar med både mat och musik.

– Huvudbandet Emera spelar klezmermusik och därefter blir det disco, blandad världsmusik och så mat naturligtvis. Vi brukar ha ungefär 300 deltagare på festen. Det är årets höjdpunkt, berättar Tomas Carlsson, ordförande i kulturföreningen.

Det sista programmet före sommaren är ett samarbete med Konst runt Siljan där PO Söderlund, konstnär i Skattungbyn öppnar sin ateljé och där Anders Olsson med vänner spelar musik och underhåller.

– PO Söderlund jobbar med återvinningskonst och ett café kommer att ha öppet under kvällen. Alla är välkomna till programmen, säger Tomas Carlsson och Eva Nordfjell, som redan börjat jobba med höstprogrammet.

Årets höjdpunkt och årligt återkommande Multikultifest i Orsa hembygdsgård. Bilden är tagen under förra årets Multikultifest.

Mer läsning

Annons