Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helande med "Gudomlig kraft" på Skeer

/
  • Guds kraft. Stefan Edefors ber för en man som vill bli av med återkommande halsinfektioner.  Foto: Dan Havemose
  • Stukad fot. Jens Garnfeldt ber för att tidningens reporters stukade fot ska bli helad. Tyvärr kvarstod stukningen och bönen hade inte avsedd effekt.  Foto: Björn Westerdahl
  • Andens makt. En seminariedeltagare blir

Annons

Ungefär tio minuter efter utsatt tid äntrade Stefan Edefors, medlem i Livets Ord, scenen på Skeer i Orsa. Efter en kort inledning tog danske framgångsteologen Jens Garnfeldt över och höll en lång föreläsning om sin syn på religion och kristen tro i Skandinavien samtidigt som han utlovade mirakler senare under kvällen.

Garnfeldt berättade bland annat hur han för två veckor sedan bett för en kvinna med en stor tumör i bröstet, så att tumören föll ner på golvet framför henne. Kvinnan blev enligt Garnfeldt "instantly healed", ögonblickligen helad.

Efter pausen började Jens Garnfeldt, Stefan Edefors och ytterligare en man genom handpåläggning, böner och befallningar försöka få 20-talet förhoppningsfulla seminariedeltagares krämpor att försvinna. Försök gjordes att bota allt från halsinfektioner och synfel till ischias och cancer.

- Det vi gör i kväll är det lärjungarna gjorde för 2 000 år sedan. Enda beviset för mig att bibeln är sann, det är att testa och se om det fungerar, sa Stefan Edefors.

- Det är lättare för mig att hela dig än för mig att dricka en kopp kaffe, för kaffet måste jag dricka själv, men helandet gör Jesus, sa Jens Garnfeldt.

Ett par personer vittnade om viss framgång efter bönen och handpåläggningen, att krämporna kändes lindrigare än tidigare. Övertygelsen om att helande genom bön fungerar, i alla fall ibland, föreföll utspridd i församlingen. Många tidningen talade med vittnade själva om tidigare erfarenheter av helande med hjälp av Guds kraft.

Några riktigt tydliga mirakler, som att cancertumörer skulle falla ner på golvet framför den sjuke, inträffade dock inte under kvällen.

Mer läsning

Annons