Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig underhållning vid SPF Orsas månadsmöte

SPF Seniorerna i Orsa höll den 30 oktober månadsmöte. Temat för dagen var information och underhållning.

Annons

Ordförande Bernt Westerhagen började med att informera om att julfesten kommer att hållas den 16 december. Julbordet kommer även i år att iordningställas av festkommittén och vara baserat på lokala råvaror. Priset kommer att bli 50 kronor för medlem och 100 kr för medföljande icke medlem. Vidare kommer biografen Röda Kvarn att köra några matinèfilmer där man hoppas att det finns intresse.

SPF Seniorerna Mora har bjudit in Orsa att delta i en diskussionsgrupp för att se om det kan finnas intresse även i Orsa. Siffror som gladde var att man fått 16 nya medlemmar och sju är på väg in.

Kenneth Vernerson informerade om resan till  Stockholm , där vi får tillfälle att se och lyssna på Tomas Ledins senaste uppsättning av "Ledin-Skarpt läge" på Cirkus med övernattning. Nästa utflykt blir söndag den 21 jan 2018 till Falun och farsen "Släkt var det här". Röros marknad 20 februari 2018 är också ett datum att lägga på minnet.

Eftermiddagens underhållning bestod av av Irene och Olle Sangemarks ”Håll i hatten”, en sång och spexunderhållning med en salig blandning av Karl Gerhard, vitsar och historier och till slut en hyllning till revyprimadonnan Anna-Lisa Ericsson. Förutom ”Vart tar alla gamla kärringar vägen” så fick man höra några Rocklåtar. En beskrivning om hur det kan gå till när man har fått bredband och skall välja vad jag skall ha. Då tar man åttaåringen till hjälp med det tekniska. Hur det gick till i Parken förr fick man bevis på då Bernth Westerhagen och Irene gjorde en oförglömlig tolkning av ”Tango för två”.

Avslutningsvis berättade Irene om sina minnen av Anna-Lisa Ericsson och hur hon fick besök av Anna-Lisa på Västeråsrevyn, som Irene och Olle varit med att sätta upp. Bröder och systrar i Sodom och Gomorra fick avsluta underhållningen som uppskattades av de närvarande.

Hasse Ekström

Irene Sangermark bjöd på såväl sig själv som underhållning vid SPF Orsas senaste månadsmöte. Foto: Hasse Ekström

Mer läsning

Annons