Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt skickade öppet brev till Orsayran: "Så blir det bättre drag"

Jag har några ideér om hur Orsayran kan få tillbaka sin glans från fornstora dagar. Så lyder rubriken till ett inlägg Bengt Persson publicerade på facebook-gruppen "Du vet att du är från Orsa när.."

Annons

En Orsabo har skrivit ett brev till Orsayrans styrelse angående ett antal förslag på förändringar som Yran borde genomföra för att det ska bli mer som det var förr.

– På 80-talet när en annan var ute och härjade fanns det ju så mycket olika saker. Djur, tävlingar och det var temadagar för de olika yrorna. Nu i somras, när jag är nybliven förälder gick jag ner och kikade, det fanns ingenting, säger Bengt Persson.

Orsayran-tåget som går längs Järnvägsgatan.

Förutom att skicka brevet till Orsayran publicerade han det också på en facebook-grupp som heter "Du vet att du är från Orsa när...".

Läs också: Summeringen av Orsayran: "Ett tåg som aldrig stannar

Janne Bäckman på skidor under en av nittiotalets Orsayror.

Nedan följer Bengts öppna brev till yran.

Inför Temadagarna igen!

1. Socken Yran införs igen se till att få hit lite kossor, får och getter mfl stenhuggarna och allt det gamla som var, dom som byggde gärdsgård och andra hantverkare tex korgmakare tunnbrödsbakning mm mm (jag kan ställa upp med kålbulleförsäljningstånd iklädd skogsmundering)

2. Aktivitetsyran fixa fram allehanda aktiviteter som finns i grannskapen tex mora klätterklubb Dom kanske har så att dom kan låta ungdomar prova på klättring med!, grönklittsgruppen mm Och även Motorklubbarna visst borde vi kunna ordna det? vi har ju CCC Bilar, Kåbäcks moskitos Mopeder, Färnäs Nightcruisers Dragracing, Ovansiljans skoterklubb, Orsa ridklubb, Ishockeyklubben mm eller vad sägs om dragrace med trampbilar på järnvägsgatan med dom lokala politikerna eller andra kändis lag

3. Barnens Yra typ vad det låter som ponnyridning karnevalståg Clowner ansiktsmålning lådbilsrace mm mm

4. Företags Yran Låt våra lokala företag visa upp sig se till att få dit lite maskiner (en riktig grävmaskin lockar alltid folk och ombud för andra företag tex SiljanBuss stora flaggskepp, Mc Teknik med deras alster småföretagarna bönderna etc etc vi har ju företagare i Orsa se till att dom syns =)

5. Mat yran se för sjuttsingen till att låta krögarna duka upp långbord igen till en stor fest =)

Givetvis ska allt varvas med glada musiker av allehanda slag allt från fiol till rocken roll på dragspel ..... Och så måste ni införa den/dom hemliga gästerna igen det var ju det som var den stora begivenheten....

Mvh Bengt Persson Orsa

Ps jag hjälper gärna till att få fart på yran igen med råd och tekniska frågor =) även handgripligen...

Läs också: Öppet brev till Orsayran togs bort av admin: "Pajkastning i kommentarsfältet"

Orsayrans ordförande Lars Lindström svarar att de har bjudit in Bengt Persson till ett styrelsemöte.

– Vi tycker att en del av Bengt Perssons idéer låter intressanta och han är mer än välkommen till oss för att diskutera detta, säger Lars Lindström, ordförande Orsayran.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons