Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oron växer för platsbrist i förskolan

Annons

I gårdagens tidning uppmärksammades den stora barnkullen i Vika vilket har lett till att fritidshemmets lokaler blivit för små.

Också i Källviken växer barna-skaran snabbt och nu vill föräldrar stämma i bäcken för att inte hamna i samma situation som föräldrarna i Vika.

I dagsläget är det ingen kö till vare sig till förskolan Kvarnen eller till förskolan Främbyhus. Ändå ser många föräldrar situationen som akut.

Föräldrarna skriver till kommunen att i dagsläget finns det 20 nyinflyttade barn samtidigt som det planeras för ytterligare 26 tomter.

I gamla Källviken pågår dess-utom ett generationsskifte och under 2007 kommer behovet av barnomsorgsplatser att öka lavinartat.

Sofie Uhlmann Holmberg är en av föräldrarna som undertecknat skrivelsen till kommunen.

- Frågan kom upp vid ett föräldramöte om att vi känner oro inför framtiden. Vi vet ju att det finns en förskola med i planritningen över Källvikens nya områden och nu vill vi veta om den ska byggas.

Chefen för Kommunfastig- heter, Olle Wiking, säger:

- Det finns en tomt avsatt men inget beslut om att bygga. Så ser det ut just nu.

- Vi tittar på helheten om den ska vara där eller någon annanstans. Vi vill göra en översyn så att det blir rätt. Efter årsskiftet är vi färdiga med den.

Tidningen har försökt nå skolnämndens ordförande Maria Wilje (fap) och skolchefen Svante Hanses dock utan att lyckas.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons