Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oron växer för nya attentat

Annons

Utredningen om terrordådsförsöken i Storbritannien går framåt.

Samtidigt ökar oron för nya attentat.

Enligt polisen är risken för fler attentat överhängande.

I kväll utrymdes delar av Heathrows flygplats efter ett falskt bomblarm.

Oron för fler attentat i Storbritannien är påtaglig.

Efter veckoslutets incidenter har Storbritannien höjt den nationella säkerhetsnivån till "kritisk", som är den högsta möjliga.

På söndagskvällen utrymdes Terminal 3 på flygplatsen Heathrow sedan ett misstänkt paket påträffats. Paketet hittades strax före klockan åtta lokal tid i avgångsdelen i terminalen som är bas för långflygningar. Efter att ha kontrollerat föremålet förklarades flygplatsen åter saker och avspärrningarna hävdes.

Tidigare under dagen sprängde en bombstyrka från Glasgowpolisen ett misstänkt fordon utanför det sjukhus där en av de gripna från gårdagens flygplatsattack vårdades för brännskador, rapporterade Reuters. Enligt polisen var fordonet kopplat till attacken på flygplatsen. Polisen hade inga indikationer på att bilen innehöll sprängämnen, men sade att bilen förstörts för att vara på den säkra sidan.

Samtidigt framskrider förundersökningen om terrordådsförsöken i Storbritannien. Polischefen för antiterror, Peter Clarke, sade på söndagen att kopplingen mellan dåden blir "allt klarare".

Clarke sade sig vara övertygad om att inom de närmaste dagarna och veckorna få svar på hur attackerna planerades och "vilka nätverk de tillhörde".

Brittiska säkerhetskällor bekräftade i dag att radikala islamister misstänks. Även den nytillträdde premiärministern Gordon Brown är inne på samma linje och hävdade i en intervju att det finns en koppling till al-Qaida. Attentatet mot flygplatsen i den skotska staden Glasgow har också satt fart på spekulationerna om att skotten Browns maktövertagande i onsdags är skälet till bombförsöken.

TT

Mer läsning

Annons