Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroligheter i Östtimor

Annons

Efter ett valmöte i Östtimor utbröt slagsmål mellan anhängare till den avsatte premiärministern Mari Alkatiri och andra som stöder José Ramos-Horta. Minst 20 personer skadades.

Ramos-Horta är favorit inför presidentvalet den 9 april. Han betraktas tillsammans med den avgående presidenten Xanana Gusmao som huvudansvarig för att Alkatiri och partiet Fretilin fick starkt minskat inflytande efter oroligheter för ett år sedan.

Skulden för våldet lades på Fretilins ordförande Mari Alkatiri, som avskedat 600 soldater; de inledde sedan en tid av plundring och förstörelse. De avslutades först när fredsbevarande styrkor från grannländerna och särskilt Australien posterats i landet.

I torsdags kväll höll Ramos-Horta ett valmöte, som urartade sedan fientliga element började störa hans anhängare. Stenkastning och slagsmål ledde till personskador.

Det finns stark oro för att tiden fram till presidentvalet kan komma att präglas av liknande händelser. De 3|000 fredsbevarande utländska soldaterna har hög beredskap.

TT

Mer läsning

Annons