Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i kajenområdet

Annons

- Kommunen borde väl egentligen arbeta för att bevara såna här marin- och kulturhistoriskt viktiga miljöer som man gör på andra håll i landet. Men här gör man tvärtom, säger Åke Ollars.

Ångfartyget Engelbrekt ligger i nuläget närmast de blivande bostadsrätterna. Varje dag måste ångmaskinen eldas i gång. Det blir rökutveckling och en vindstilla dag driver röken in över bebyggelsen.

- De som köper en bostad i miljonklassen kommer nog inte att tolerera att de känner röklukten, säger Åke Ollars. Då blir det klagomål och på längre sikt så får vi flytta på oss till förmån för de som köpt dyra bostäder.

Längre upp längs kajen ligger restaurang Skutan och m/s Gustaf Wasa. De ansvariga på plats för dessa nöjesetablissemang delar Åke Ollars oro inför framtiden:

- Det är svårt att säga vad som händer i framtiden, säger Anki Akol som är stewart på Gustaf Wasa.

- I början tyckte jag att det var kul att det skulle hända något nytt här på kajenområdet men ju längre tiden gick så har jag förstått att det inneburit problem på andra håll i landet med motsvarande situationer.

Lars Jones som är en av de två ägarna av restaurang Skutan håller med.

- Det blir nog inte så lätt att utveckla det här området ytterligare om det kommer att flytta in folk på granntomten. Inne i Noret är det ju hela tiden klagomål från grannar till restaurangerna. I och med detta verkar det som om kommunen inte vill att folk ska gå ut och ha roligt.

Anki Akol sammanfattar problemställningen för dem som driver restaurangverksamhet i området.

- Vad händer om de som flyttar in i bostadsrätterna i framtiden klagar på att det är liv och rörelse på kajen. Vilka får då flytta på sig?

PER KÄLLGREN

Mer läsning

Annons