Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnar tar sikte på Smedjebacken

Annons

På torsdag kväll den här veckan har Unga Örnar Dalarna, med distriktsombudsmannen Henrik Jensen i spetsen, bokat in sig på fritidsgården i Morgårdshammar.

Här ska det hållas en informationsträff som man hoppas ska locka många.

Rättvik är ett av exemplen där verksamheten stannade av i mitten på 1980-talet. I januari förra året anordnades ett informationsmöte som lockade 14 vuxna och barn som ville dra i gång verksamheten.

Ett år senare har Unga Örnar i Rättvik 72 medlemmar. Man håller till på Ungdomens hus och sysslar med allt från pyssel, bakning till biljard och att klänga på klätterväggen.

För dem som inte var med på den tiden när Unga Örnar var ett minst lika viktigt inslag på fritiden som dataspel och "nätet" är i dag vill Henrik Jensen klargöra att verksamheten inte är en "sosseförening". Inte heller är Unga Örnar scouter.

- Vi är en fri och självständig organisation inom den internationella arbetarrörelsen. Verksamheten bygger på Barnkonventionen och utgår från demokrati, jämlikhet och solidaritet, förklarar han i ett pressmeddelande.

Han beskriver organisation som barnens röst i samhället, som verkar mot orättvisor och för rätten till lek, frihet och alla barns rätt att utvecklas efter egen förmåga.

Tilläggas kan att även om Unga Örnar-verksamheten gått på sparlåga i Dalarna har organisationen 23 000 medlemmar i landet.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons