Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ormbesök på biblioteket

Annons

Efter ett två dygn långt besök på huvudbiblioteket kunde en ovanlig gäst infångas på fredagseftermiddagen. Gästen visade sig vara grön, cirka 60 centimeter lång och en snok.

- Det är inte varje dag vi har en sådan här gäst på biblioteket, konstaterade vaktmästaren Lars-Åke Henningsson sedan han på fredagen med hjälp av en stark ficklampa lokaliserat och infångat snoken i bibliotekets garage.

- Den hade gömt sig bakom en plåtdörr.

Snoken var först synlig på onsdagskvällen, på kajen utanför garaget. Det var vaktmästaren Magnus Söderberg som gjorde den första observationen.

Sökandet efter snoken förblev sedan resultatlöst till fredagseftermiddagen.

Innan Lars-Åke Henningsson lyckades fånga in snoken och placera den i en pappkartong hade polis tidigare på fredagen deltagit i sökandet efter snoken. Jakten avbröts då i brist på resultat. Men Lars-Åke ville inte ge upp.

- Jag letade överallt innan jag hittade den.

Efter infångandet fick Lars-Åke uppgifter om snokar från internet och från Viggo Nielsen på miljökontoret. Orolig för att han skulle bli skadad av den infångade ormen var aldrig Lars-Åke Henningsson.

- Jag vet att de är ofarliga.

Hur snoken hamnat i bibliotekets garage är det ingen som vet. Men den är nu åter i frihet, redan på fredagen släppte Lars-Åke Henningsson ut den vid Lusbäcken.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons