Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordnade loppis för Barncancerfonden

Annons

När Garpenbergsborna på torsdagen och fredagen besökte handlaren i centrum möttes de av en loppis utanför. Det var syskonparet Felicia Cejes, 13, och Mack Mattison, 8, som bestämt sig för att tjäna ihop fickpengar till semestern. Men hälften av inkomsten ska de skänka till Barncancerfonden.

Syskonparet ville tjäna ihop fickpengar till semestern. Då fick de idén att samla ihop saker och öppna en egen loppis. När mamma Marielle Mattison frågade om de inte ville skänka hälften av pengarna de tjänade till Barncancerfonden var svaret självklart ja.

- Vi känner att det är en jätte-bra sak att göra för de sjuka barnen, berättar storasyster Felicia.

Barnen ägnade över en vecka åt att samla ihop saker från farmor och farfar, föräldrarna och grannar. Sedan var det Mack som frågade handlaren om lov att få stå där utanför i ett par dagar.

På tordagen fick syskonen ihop 800 kronor på fyra timmar, men de bestämde sig för att ha öppet två timmar längre på fredagen.

- Det kom ju så mycket folk som ville handla när vi höll på att plocka ihop och skulle gå hem, säger Felicia.

En del som stannade vid loppisen handlade inget men skänkte några kronor till Barncancerfonden i en plastbytta med ett hål i locket barnen själva hade konstruerat.

Felicia och Mack fick mycket beröm för initiativet och för att sakerna var så fina, men väldigt billiga tyckte en del. Det dyraste barnen sålde var en gungstol för 250 kronor.

Ingen av barnen känner någon som har cancer, men Felicia berättar att en släkting på långt håll, dog i cancer bara 13 år gammal. Mack tror att hans farfar hade cancer.

Båda barnen är överens om att de vill göra vad de kan för att hjälpa till även i framtiden och kan tänka sig att utöka loppisprojektet till nästa år eller kanske tidigare.

- Hur långt är det till påsk, föreslår Mack till sin syster som svarar att först kommer julen och hösten.

MIKAELA LARM

Mer läsning

Annons