Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordna jobb nu

Annons

I norska tidningar kunde jag för ett par veckor sedan läsa att arbetslösa svenskar måste ta jobb i Norge. Tar de inte ett ledigt jobb i Norge blir de utförsäkrade och tvingas gå till socialkontoret för att få hjälp. Där får de inte heller några pengar.

År 1997 tog jag mitt första utlandsjobb i Norge. Då kände jag mig tvingad att ta utlandsjobb. Jag hade inget val. Sedan dess har jag jobbat 47 månader i utlandet.

Jag jobbar just nu under ett arbetskontrakt, som löper ut den 15 juni år 2007. Min chef har redan sagt att han vill förlänga mitt kontrakt till åtminstone den 15 juni år 2009. Jag har sedan länge gett upp tanken på att få ett fast arbete i Sverige.

Jag hade aldrig arbetspendlat om jag hade haft småbarn. Det borde var förbjudet att tvinga en småbarnsförälder att ta jobb på en annan ort.

Arbetsförmedlingen i Ludvika borde anstränga sig för att förmedla jobb i Ludvika. Vi måste öka skatteintäkterna i Ludvika, inte i exempelvis Norge.

Kristiansands kommun har nu 100 miljoner norska kronor i överskott, efter bokslutet för år 2005. Man tänker satsa dessa pengar på äldreomsorgen. Det är bra. Läget är lika i alla andra sörlandskommuner, även i Lyngdal. Skatteintäkterna är högre än väntat. För tredje året i rad deklarerar jag i Norge.

Merparten av min skatt tillfaller Lyngdal kommune. Lyngdal behöver inga pengar men det gör Ludvika. Jag tycker att det är synd att Ludvika ska brottas med penga- problem. Å andra sidan får politikerna och andra ansvariga i Ludvika skylla sig själva. Varför ordnar de inte jobb till sina egna medborgare?

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons