Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordförandestrid i Ludvika Byggnadsförening

Annons

De hårda orden uteblev när 49 ombud i Ludvika byggnadsförening möttes för årsstämma. Men mötet avslutades i en ordförandestrid där PRO:s representanter föreslog Jan Henrik Marinder från konsumföreningen Svea och valberedningen hade Karl Erik Anestedt, Ludvika Musikkår som sin kandidat.

Anestedt som hade uppenbart stöd från sin musikkår, LO-facken och socialdemokrater fick 33 röster och Marinder 16.

Ludvika Byggnadsförening som förvaltar ett arv på 880 000 kronor och en ovärderad konstskatt från den tiden föreningen hade Folkets Hus i Ludvika.

Föreningen har varit inaktiv i många år och nu när den ska lösas upp och tillgångarna fördelas så har hätska ord uttalats mellan PRO och Karl Erik Anestedt och den avgående ordföranden Ivan Eriksson.

Karl Erik Anestedt har nu i uppdrag att registrera om andelsägarna i Byggnadsföreningen så att föreningen kan upplösas med hedern i behåll och enligt stadgarna.

Riksdagsman Per Erik Granström uppmanade styrelsen att vara vördsam mot föreningens ändamålsparagraf och att ta in förslag och skicka ut dem på remiss bland andelsägarna.

Granström bedömde att ett eventuellt upplösande kan ta både ett och två årsstämmor till i anspråk och han uppmanade den nya styrelsen att också utvärdera om Ludvika byggnadsförening kan stå kvar som lokjalägande förening.

Föreningen kommer efter förslag av Karl Erik Anestedt den 20 augusti att delta i sin första offentliga aktivitet på årtionden i samband med att Folkets Parkrörelsen firar 100 år. Ludvikaföreningen kommer att uppmärksamma detta med en aktivitet på gräsmattan intill gamla folkets hus i Ludvika.

Den nya styrelsen som ska bringa ordning i leden och lösa upp föreningen utan nya hårda ord består utöver Anestedt av Lena Bäcker (kassör) och styrelseledamöterna Ingvar Henriksson, Ivan Eriksson och Jan-Henrik Marinder.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons