Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Order ger 20 nya jobb

Annons

IT-branschen upplever för tillfället glansdagar, som påminner om dem innan IT-branschens nedgång i början av 2000-talet. En av vinnarna i den framgångsyra som nu råder är IT-konsultföretaget Sogeti med kontor i Borlänge.

Företaget har nyligen tecknat ett avtal med Banverket, som sträcker sig två år framåt. För Sogetis del innebär avtalet att man behöver nyanställa personal. Och det behövs på en gång.

- Förra året anställde vi 40 personer i regionen och jag tror inte att det blir färre i år. Hälften av de nyanställda kommer att hamna i Borlänge och det kan bli fler än 20 personer, säger Sergio de Brito, regionchef för Sogeti.

Enligt honom råder det nu härliga tider, men det finns en svårighet och det är att hitta personal med rätt kompetens.

Företaget har för tillfället vissa obemannade uppdrag, vilket vittnar om svårigheten att finna personal med rätt kompetens.

- De som utbildade sig i början av 2000-talet fick inte arbete och det är svårt att hitta personal med fyra till sex års erfarenhet idag. Många varnade för att det här skulle inträffa och nu står vi här, säger Sergio de Brito.

Den personal företaget behöver är projektledare inom java och dot.net, testspecialister och det kan röra sig om både civilingenjörer och systemvetare. Poängen är att de nyanställda har en skiftande bakgrund.

De personer Sogeti söker bör minst ha två till tre års erfarenhet, säger Sergio de Brito.

- Om jag säger att vi anställer nyutexaminerade kommer jag att få flera hundra telefonsamtal, säger han.

Företaget är i dag lika stort som det var under slutet av 90-talet och i början av 2000-talet.

- Högkonjunkturen inom IT-branschen har en fantastisk möjlighet att leda den här regionen. Jag är förvånad över att det inte skrivs mer om den, säger han.

Sergio de Britos förhoppning är att företagets marknadsandel växer i regionen och han menar att det är bra för regionen att företagets uppdrag stannar här.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons