Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ord står mot ord

Annons

- Om det går enligt planerna. Jag kan inte säga knivskarpt på dagen men min bedömning är att det tar oss tre veckor, kanske fyra innan det är klart.

Ett av det mest tidsödande momenten är linjemarkeringarna eftersom varje bana ska tejpas upp och sedan målas i olika färg för olika sporter, exempelvis handboll, innebandy, basket och volleyboll.

- Det som är oklart är om det fortfarande finns fukt i ett hörn på hallen, om cirka 40 kvadratmeter, från ett elementläckage, säger Nyman.

Han berättar att kommunen passat på att byta ut gamla rör till element som varit placerade i golvet och flyttat dessa så att de blivit synliga. Tidningen har tidigare berättat om hur det såg ut i hallen i november; då var gymnastikhallen nästan klar när golvet plötsligt började att bukta.

- Det här var bra långt in på golvet som det började svälla. Som jag bedömer det var de för ivriga att sätta på värmessystemet och oshuntat varmt vatten gick ut i ledningarna. Det ventilerade golvet klarade inte av ångpuffen och parketten svällde.

Kommunen och NJ Bygg har inte löst ansvarsfrågan hittills. Så här säger Nyman angående att golvet fick rivas upp:

- Jag anser inte att vi gjort något fel för vi kan inte ha skapat detta. Det oyckliga var att det blev en sådant ångtryck från värmerören i taket på ett ställe under gymnasikhallens golv.

Nyman anser ändå att slutresultatet blir bra sedan kommunen valt att helt riva ut det gamla golvet och lägga in nytt.

- Under resans gång har vi sett att det 50 år gamla golvet varit dåligt. På sätt och vis blir det här bättre i längden med ett riktigt bra golv, anser Nyman.

På måndag träffar kommunens fastighetschef Stefan Andersson representanter för byggföretaget samt eventuellt någon från företaget som utfört fuktmätningar.

- En sådan häftig reaktion, med högt ångtryck uppåt samt fukt i plattan, precis under en värmeapparat, det tål inte konstruktionen.

- Men om inte fukten hade varit där innan hade inte det här hänt, säger Stefan Andersson.

Men Andersson tror inte det blir problem för parterna att komma överens.

- Nej, det tror jag inte. De (byggföretaget) är väl införstådda med vad som hänt. Det finns dessutom väl dokumenterat, säger Andersson.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons