Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ord och inga visor...

Annons

Svar till Louise Jones:

Ja, det var ord och inga visor, Louise Jones. Kontentan för min del i det du skriver är att jag är osäker, ifrågasatt som terapeut och kanske borde flytta från Säter. Rubriken "Manshat är fel väg" tror jag tidningen har satt. De brukar skruva till rubriksättningen.

Jag älskar Säter och ska naturligtvis stanna här och kämpa vidare för de värden jag tror på. Jag tror det är viktigt att stå fast vid det som vi tror på. Jag kan inte tro heller att du som 60-årig kvinna tycker det är ok med sönderkörda gräsmattor. Jag som 50-årig kvinna tycker det i alla fall inte.

Jag håller med dig om att kvinnorna tagit ansvaret för barn och omsorg i så hög grad att männen inte tar sitt ansvar. Om de tog sin del skulle de få möjlighet att utveckla de sidor av sig själva som naturligt utvecklas tillsammans med barn. Ömsesidighet, omhändertagande om sårbarheten med mera. Det var därför fi föreslog individuellt föräldraskap.

Jag håller inte med dig om att det är kvinnorna som ska göra mer som männen. Jag tror vägen är att männen ska närma sig de värden kvinnorna varit bärare av, detta för att rädda världen. Rädda miljön, sluta kriga, få bort sexuellt våld, övergrepp och annat våld.

Jag tror dessutom att det hänger ihop, om kvinnan är den som alltid finns för små barn blir beroendet och därmed rädslan för beroendet stort. När kvinnor har låg status, lägre löner, mindre egen tid och så vidare, blir beroendet förknippat med lågstatus och avståndstagandet och kvinnoförtrycket ökar. Det kombineras med en uppphöjelse av kvinnan som kärleksobjekt.

Jag är oändligt trött på att våld och dominans präglar så mycket av världen. Jag tror inte det spelar någon roll var jag bor.

Jag tycker om olikheter hos människan oavsett kön och ser att bortom dualismer och motsättningar möts vi alldeles utmärkt.

Men jag tror också att det är helt nödvändigt att uttala det man ser och upplever utan att det tolkas som påhopp, hat, och ska leda till att någon personligen ska känna sig oönskad. Oavsett vem det gäller, mig, dig eller någon annan.

Vill förresten påminna alla om tv-programmen om fi. Passa på och se och fortsätt gärna debattera!

MONICA BRUN FEMINISTISKT INITIATIV DALARNA

Mer läsning

Annons