Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Optimism om tomma tvätthuset

Annons

Det var för nära tre år sedan som uppslaget om en träteknisk utbildning och även en tillverkning av möbler i före detta tvätten gav upphov till rubriker i tidningen.

I sammanhanget nämndes bland annat Ekornes och andra stora norska namn i branschen. Möblerna skulle produceras av prima virke från bygdens djupa skogar.

I det läget fanns stora förhoppningar om att verksamheten skulle starta under hösten 2004. Så blev det nu inte.

- Det var ett spår som rann ut i sanden, konstaterar Myrman som nu har andra tänkbara lösningar att hoppas på.

- Vi jobbar med olika inriktningar och jag hoppas att det ska hända något under det här året. Jag tycker att läget och intresset för tvätten är väldigt stort i dag. Det finns flera som är intresserade av att starta upp produktionsverksamhet där.

Vilka är det ni diskuterar med? Är det befintliga företag som vill utlokalisera eller?

- Det är för tidigt att berätta om. Men så mycket kan jag säga att det är folk som har idéer, bland annat sådana som vill starta eget. En del av dem är dessutom från orten. Sen gäller det att bedöma hur pass seriösa de är, fortsätter Myrman.

I de cirka 3 000 kvadratmeter stora ytorna lär det inte finnas plats för någon storindustri. Det är Myrman väl medveten om.

- Nej, vi kan ju inte förvänta oss att det bli en verksamhet som har många anställda.

Men i det ur arbetsmarknadssynpunkt så illa drabbade Fredriksberg är varje nytt arbetstillfälle av stort värde. Det handlar samtidigt om att trygga framtiden för det relativt moderna tvätterihuset som inte mår bra av att stå tomt för länge.

- I höst blir det fyra år sedan tvätten lades ned, men under tiden har ju lokalerna använts en del, bland annat när de jobbade med Skifsenprojektet.

- Än kan man inte se något förfall, men till slut kommer det ju om det inte blir något nytt, slutar Myrman.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons