Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen i Mali underkänner val

Annons

Oppositionskoalitionen (FDR) i Mali meddelade på tisdagen att den bojkottar den fortsatta rösträkningen efter helgens presidentval. En talesman för FDR motiverade beslutet med att valresultatet från sex distrikt i huvudstaden offentliggjorts utan koalitionens godkännande, vilket är den gängse ordningen.

De sex distrikten, där oppositionen traditionellt varit stark, uppgavs ha tillfallit den sittande presidenten Amadou Toumani Touré.

Det sammanlagda resultatet av den första valomgången ska offentliggöras onsdag eller torsdag. En talesman för Touré sade dock att presidenten vunnit med så bred marginal att en andra valomgång inte kommer att behövas.

FDR beskyller Touré för omfattande valfusk. "Följaktligen kommer FDR inte att erkänna resultatet av en sådan maskerad" skrev oppositionen i ett uttalande. Oberoende internationella valobservatörer har dock klassat valet som fritt, rättvist och trovärdigt.

Oppositionens starka fördömande beskrivs som ett brott med den politiska sämja som rått i Mali sedan demokrati infördes för 15 år sedan.

TT

Mer läsning

Annons