Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hos polisen bara en dag i veckan

Annons

För några år sedan var polisens receptioner i Malung och Vansbro öppna fem dagar. Under senaste åren har det handlat om ett par dagar i veckan. Men från och med måndag blir det öppet bara en dag i veckan.

- Naturligtvis gör det här att servicen till allmänheten kommer att försämras ytterligare, säger stationsbefälen Göran Tenn i Malung och Lasse Johansson i Vansbro.

Även vid polisstationen i Sälen kan man räkna med en försämring efter turistsäsongen. Under vintern har man öppet alla vanliga vardagar. Men efter säsongen kommer det också att bli nedskärningar vid polisstationen i Sälen.

En del av det arbete som utförts vid de olika polisstationerna har försvunnit från i höstas och det gäller passhanteringen som föranledde många besök från allmänheten. I Malungsområdet är man nu hänvisade till att lämna in sina passansökningar i Mora och man får också hämta dem på samma ställe.

Det är många icke rent polisiära ärenden som man klarar av vid receptionerna bland annat när det gäller blanketter av olika slag, liksom vapenärenden. Där kommer man nu bara att ha öppet en dag iveckan. För Malung på torsdagar och för Vansbro tisdagar.

- Naturligtvis är det här synd eftersom det är allmänheten som återigen får en sämre service iglesbygden. Men det finns inte mycket att göra åt den här situationen eftersom vi bara har en anställd som nu ska sköta både Malung och Vansbro, säger Göran Tenn och Lasse Johansson.

- Blanketter och liknande kanske man kan hämta via internet men där blir det säkert större problem för de äldre som kanske inte har en dator.

- När det gäller rent polisiära frågor kan man fortfarande vända sig till oss i stort sett varje dag.

Positivt är dock att förslaget att Vansbro, Malung och Sälen ska underställas Mora har dragits tillbaka. En av anledningarna till att det hårt kritiserade förslaget från länspolismästaren dragits tillbaka är att det inte alls gått hem bland politikerna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons