Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppenhet imponerade

Annons

- Det här var jättetrevligt. I Stockholm fick man aldrig någon möjlighet att träffa politiker, säger Susanne Eldin efter mötet.

Hon har nyligen flyttat från Stockholm till Stjärnsund. En av anledningarna till att hon valde att lämna huvudstaden är att hon är känslig för strålning, förklarar hon.

Just nu bor hon i trakten av Folkets hus i närheten av den plats där 3GIS vill bygga en ny mast. Susanne Eldin är en av många i byn som protesterar mot mastbygget.

Hon ville veta vilka framtidsplaner kommunen har för Stjärnsund och hur detalplaneringen utformar sig.

- Skulle jag få köpa tomt och bygga skulle jag göra det i morgon, säger Susanne Eldin.

Stadsarkitekt Michael Bergman och Karl-Erik Pettersson informerar om kommunens planer att köpa tomtmark i byn.

- Vi kommer att se till att invånarna ska få vara delaktiga i utformningen genom att arrangera workshops och liknande, säger Bergman.

Maria Karlsson från Långshyttan ställde frågan vad kommunen tänker göra åt de tomter som är skräpiga, misskötta och förfular miljön på bruket.

- De har sett hemska ut länge och något borde kommunen ha gjort för länge sedan, säger hon.

Förvaltningschef Torbjörn Larsson tar frågan till protokollet och lovar att kommunen ska agera i frågan.

-Vi har kontaktat fastighetsägarna tidigare. Nu får vi lov att skicka ut en ny skrivelse och påminna om att det kan bli tal om vite, säger han.

Mötet hölls i det nya församlingshemMet och flera av nämndledamöterna imponerades av lokalen. Karl-Olof Östberg (s) berättade historien bakom det nya församlingshemmet som ritats av arkitekten Jan Burell.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons