Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operationer eller sekreterare?

Annons

Skall vi behålla och utveckla sjukvården eller satsa resurser på politiska sekreterare? Jag konstaterar att landstingets skattehöjning medförde att Avestaborna tvingades betala ytterligare 25 miljoner kronor i skatt till landstinget.

Motiveringen till detta var att rädda sjukvården. Vad hände i Avesta? Dagortopedin har lagts ned och vårdplatserna har minskat med tio platser. Nedläggningen av dagortopedin beräknas spara fem miljoner kronor.

Vid det senaste landstingsfullmäktigemötet kan jag konstatera att majoriteten och tyvärr en del av våra normala samarbetspartier anser att det är viktigare med ökade politiska kostnader och ytterligare föreningsbidrag.

Bidraget till centrala förtroendemannaorgan höjs med två miljoner kronor och dessa pengar ska enligt uppgift användas till politiska sekreterare.

Bidraget till kulturinstitutionerna höjs med två miljoner. Vidare har samtliga partier utom moderaterna sagt sig verka för att på sikt ytterligare 15 miljoner kronor tillförs kulturen.

Bara avskaffandet av de fem lokala hälso- och sjukvårdsnämnderna skulle nästan räcka för att täcka kostnaden för dagortopedin i Avesta. Bibehållen dagortopedi medför naturligtvis kortare vårdköer.

Vänstermajoritetens vilja att strö pengar på annat än sjukvård gör mig både förvånad och besviken. Förvåningen minskar inte heller när man kan konstatera att Avestas och Hedemoras närsjukhusområde under lång tid skött sin ekonomi.

Ändå genomförs besparingar på sjukvård för att lägga pengarna på kostnader för politiken. Utgifter som redan nu är för höga enlig min uppfattning.

Jag respekterar att väljarna i ett demokratiskt val vill ha den politik som nu förs i landstinget Dalarna, men jag kommer att arbeta för en annan politik.

En politik där sjukvården prioriteras och inte politiska tjänster!

ULF BERG (M)

Mer läsning

Annons