Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önskning till tomten

Annons

"Tiden då arbetsgivarna kunde ersätta de utslagna med ny personal från en arbetskraftsreserv är snart förbi"

Bidraget från det pressade arbetslivet i form av ohälsa i år blir otroliga 258 000 miljoner kronor.

Ohälsans miljarder går till sjukvård, arbetsskadeersättning, sjukpenning, förtidspensioner och sjuklöner eller försvinner i produktionsbortfall, uteblivna skatteintäkter och minskad köpkraft. Enbart sjukpenningens kostnad ökar dagligen med 17 miljoner kronor.

Fortsätter det så här brakar hela välfärdssystemet snart ihop!

Vi inom SEKO ställer stora och hårda krav på arbetsgivarnas ansvarstagande gällande lagar och avtal, stora som små. Vi arbetar systematiskt med att förhindra eller bannlysa oseriösa "skuttar" att verka inom vårt branschområde. Du ska veta det, att 99 procent av alla företag i branschen verkligen försöker "göra rätt för sig" i en tuff och många gånger olönsam bransch.

Nu ska tomten veta att det börjar osa katt i ett stort statligt bolag som också hjälper dig med julklappsutdelning och mängder av julposthälsningar vad beträffande sitt rehabiliteringsansvar/personalvård.

Detta är förmodligen bara början, men jag vill att DU tomten talar förstånd med det statliga företaget och dess såkallade chefer som man borde kunna kräva större samhällsansvar av, för resurser finns det ju.

För vi måste vara optimister, trots att inte den sista idioten inte är född än.

Gott nytt år !

OMBUDSMAN BOSSE HEDIN

Mer läsning

Annons