Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödiga bidrag

Annons

Mitt i landstingets besparingar på sjukvården har en halv miljon delats ut till de politiska ungdomsförbunden i Dalarna för att idka valrörelse. Det har aldrig skett förut. Bidraget har inte ens varit påtänkt och ungdomsförbunden hade aldrig haft en tanke på att söka förrän Folkrörelserådets (FR) ordförande spontant under sittande möte kastade fram förslaget. Men det är klart, vankas det pengar så vill man ju vara med.

Redan i det läget borde det i så fall vara klart att alla förbunden skulle få dela lika på beloppet. I en valrörelse ska ju helst alla ha samma chans, men så var det inte tänkt. Beskrivning av hur valrörelsen skulle bedrivas skulle lämnas in och bedömas av FR.

Vilka kriterier som skulle gälla vid bedömningen angavs ej.

Som väntat fick SSU och Ung vänster mest. Man kan konstatera att vänstermajoriteten i FR anser att behovet av valrörelse är olika för Liberala ungdomsförbundet fick bara cirka 22 procent av vad SSU fick.

Jag reserverade mig redan när förslaget om den halva miljonen kom mot att det över huvud taget skulle delas ut pengar till mera politik till organisationer som inte ens ansökt om pengar för ändamålet.

Om moderaterna vinner valet kommer den här typen av onödiga bidrag över huvud taget aldrig att komma på tal. Det är ett vallöfte.

BERNDT EKSTRÖM (M)

Mer läsning

Annons