Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtyckt komminister avtackad i tal och ton

Annons

På söndagen var kyrkorna i Rättviks pastorat sammanlysta till Boda kyrka där det var avskedspredikan för komminister Inga Persson, som i fortsättning kommer att tjänstgöra i Orsa församling.

Det var drygt 100 personer som kom och lyssnade till Ingas predikan som hade rubriken Jesus är vårt hopp.

Kyrkokören Bellatrix medverkade med sång under ledning av kantor Börje Edénius. Kristina Arvesdotter sjöng solopartierna.

Söndagens texter lästes av Per-Anders Långsvens och Kiki Furstedt. Under nattvardsutdelandet tjänstgjorde förutom Inga och kyrkvärdarna även kyrkoherde Sven Trägårdh.

Efter körens avslutande sång tackade Inga för sig och för sin tjänstgöringstid i pastoratet med verksamhetsansvar för Boda församling. Det var en mycket rörd Inga som tackade för alla möten med de vänliga ortsborna i pastoratet och bygudstjänsterna i Boda.

En trevlig samvaro fortsatte därefter i Bodamål, där Martagruppen serverade kyrklunch. Tal till den populära Inga hölls av band andra diakonin, kyrkokören Bellatrix, kyrkonämnden, kyrkofullmäktige, Viveca Svedjeland samt till sist av f Barbro Barwing, ordförande i Bodas egna kyrkoråd.

Blommor och gåvor överlämnades av kyrkoherde Trägårdh tackade avslutningsvis.

Mer läsning

Annons