Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstridd budget gynnar villaägare

/

Annons

Dalaalliansens budskap är identiskt med det finansminister Anders Borg, m, levererade under den traditionsenliga promenaden längs Drottninggatan i Stockholm igår. Återigen poängteras vikten av att få alla i full sysselsättning.

- Ännu är inte alla med på vagnen, men om vi bara får fullfölja våra idéer så kommer också jobben, lovar Kenneth Johansson, c.

Tillsammans med sina riksdagskollegor från länet är han övertygad om att regeringens vårbudget är bra för Dalarna.

Själv poängterar han reformpaketet som ska förstärka entreprenörsklimatet genom sänkta skatter, minskad regelbörda och att det ska bli lättare att anställa.

- Vi lyssnar på vad företagarna lyfter upp för problem och försöker hitta lösningar, säger han.

Även moderaten Ulf Berg pekar på jobbsatsningarna som det absolut viktigaste för Dalarna, kanske särskilt satsningar på arbetslösa ungdomar.

- Åtgärder som ger jobb och leder bort från utanförskap är avgörande, säger han.

Hans partikollega, Patrik Forslund, fortsätter att propagera för turismnäringen i länet och menar att sänkta arbetsgivaravgifter i tjänstesektorn kommer att ge många nya jobb, inte minst vid länets stora skidanläggningar.

Kristdemokraten Lennart Sacredeus tror att slopandet av fastighetsskatten vid årsskiftet får extra stor betydelse för länet.

- Det är väldigt bra för ett turist- och fastighetslän som Dalarna att skatten ersätts med en kommunal fastighetsavgift. Tänkt vad det kommer att innebära för exempelvis Malungs kommun med alla fritidshus i Sälenfjällen, säger han.

Enligt Camilla Lindberg, fp, är den planerade satsningen på gymnasial lärlingsutbildning ett klipp för Dalarna.

- Dalarna är ett län med djupa hantverkstraditioner och gynnas av fler praktiska utbildningar, säger hon.

Fakta:

Mer läsning

Annons