Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omprioritera i Leksand

Annons

Återigen är bildningsnämnden i Leksands kommun ute och valsar i pressen. Är det inte problem med förskolor så är det besparingar. Man talar om förluster och spräckt budget. Titta från andra änden. Kanske är det omprioriteringar som behöver göras.

Man undrar hur budgetarbetet i kommunen egentligen fungerar?

I Leksand har de styrande valt att lägga en stor summa av våra skattepengar på fritidsanläggningar och fritidsverksamhet av olika slag. Syftet är gott, men måste vägas mot att en basservice fungerar.

Alla förvaltningar har sparbeting på sig. Man kanske egentligen inte har råd att lägga pengar på extravaganta sportanläggningar, ombyggnation av kommunens gym, förändring av Sammilsdalsgropen, fågelsjöar och fotbollsplan med konstgräs, flera naturreservat och så vidare, om inte basservicen fungerar. Se över hur penningpåsen fördelas så vi i framtiden slipper höra socialförvaltningens och bildningsförvaltningens tal om spräck budget. Det är pinsamt för "Trygga företagsamma, attraktiva Leksand" att personalen ska vara så otrygg att man har behov av att gå ut i tv och tala om hur dåligt de mår på grund av besparingar.

FÖRÄLDRAR I LEKSAND

Mer läsning

Annons