Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omöjligt få större bostad

Annons

Eva-Lena Thunell känner sig orättvis behandlad. Av bostadsbolaget Tunabyggen.

Hon lever tillsammans med man och två barn i tre rum och kök på Hushagen. En bostad som är långt ifrån tillräckligt rymlig.

- Jag har under flera år försökt att få byta till en fyra i samma område, men det har hittills varit helt omöjligt, berättar hon.

Eftersom barnen börjar bli stora och behöver var sitt rum, tvingas Eva-Lena och maken sova i familjens vardagsrum.

En situation som de upplever som ohållbar och rent tärande.

- Det har varit speciellt jobbigt under det sista året då jag varit sjukskriven. Jag skulle verkligen ha behövt vila, säger hon.

Eva-Lena vet att ett antal fyror sagts upp under den tiden, men det är lägenheter som snabbt förmedlats till andra sökande.

- Den som har känt någon som bor i området eller arbetar vid Tunabyggen har på så sätt fått förtur, förklarar Eva-Lena.

För en kort tid sedan såg hon sin chans till att på samma sätt komma över en större lägenhet. Familjen fick genom andra boende i området höra talas om en fyra, som inom kort skulle sägas upp.

Sagt och gjort. Eva-Lena tog kontakt och lägenhetsinnehavaren kontaktade i sin tur Eva-Lena samma dag som lägenheten sades upp. Hon kontaktade Tunabyggen, som plötsligt inte alls kunde garantera henne första tjing på fyran.

- Nej, istället sa förmedlaren att lägenheten skulle läggas ut som ledig på Internet. Först efter det kunde jag anmäla mig som intresserad.

Lägenheten som Eva-Lena ville ha skulle läggas ut som ledig den 2 januari klockan 09.30. Efter det gällde först till kvarn.

- Jag ringde, ringde och ringde den morgonen. Ingen bostadsförmedlare fanns på plats för att ta emot samtalet, berättar hon.

När Eva-Lena till slut kontak-tade bostadsbolagets reception, ett par minuter efter halv tio, fick hon beskedet att lägenheten redan var tagen. Hon placerades som nummer två på listan.

- Jag krävde att få veta vem som tilldelats lägenheten och på vilket sätt det hade gått till, men receptionisten sa att hon inte kunde hjälpa mig, säger Eva-Lena irriterat.

Hon är kritisk och känner sig orättvist behandlad. Flytta från Hushagen, där familjen rotat sig och barnen har sina vänner, är för Eva-Lena helt otänkbart.

- Kvar här sitter jag och undrar vad man ska göra eller vem man ska känna, för att någon gång få tag på ett större boende, säger hon.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons