Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omar Uzlu vräks från MM-huset

Annons

- Jag ska stämma dem för diskriminering. Jag är lika svensk som chefen för MM, rasar Uzlu.

Beskedet är att hyresavtalet med Uzlu sägs upp vid årsskiftet med nio månaders uppsägningstid.

-Vi försöker tillgodose butikens intressen men inför hyreslagen är båda lika så det kan ju bli en process om han bestrider uppsägningen, säger Anna Dahlgren, regionchef vid Ica Fastigheter.

För familjen Uzlu, som tagit banklån och nyligen rustat upp pizzerian för stora pengar, kom uppsägningen som ett dråpslag. De upplever att deras tillvaro håller på att slås i spillror.

-Jag är djupt kränkt och min fru gråter hela tiden. Det här är diskriminering. Jag är kanske lite svart på huvudet, men jag känner mig lika svensk som chefen för Matmagasinet. Vi lever efter svenska värderingar och går till och med till kyrkan.

- Men här gör man skillnad och kallar matbutiken för "huvudhyresgästen". De försöker ta vår existens ifrån oss. Sådant här får inte förekomma i Sverige, fortsätter den hårt prövade pizzeriaföretagaren.

Men Uzlu tänker inte ge upp i första taget. Han för dagligdags många spontana uttryck för medkänsla respektive avsky mot att familjens företag ska motas bort.

- Jag ska stämma Ica Fastigheter och har redan anlitat en advokat. Vi ska även kontakta Hyresnämnden och det ska anmälas till Diskrimineringsombudsmannen (DO), säger Uzlu som även vill få utrett om det kan finnas någon rasistisk anstrykning i sammanhanget.

MM-chefen Hasse Ahlström säger sig inte känna till att pizzerian blivit uppsagd.

- Jag har inte hört någonting men jag har ett möte inplanerat med Ica Fastigheter senare i januari.

Så det handlar inte om något slags hämnd för att Uzlu gick ut i tidningen med sina toabekymmer?

- Nej, absolut inte! Det här med toaletterna är ju bara en bagatell.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons