Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om Sverige försvann...

Annons

Jag tittade på riksdagens miljödebatt i tv. Det gröna samhället ska byggas och en oändlig rad miljöskatter ska införas, men numera kallas det styrmedel.

Kreativa skattekonstruktörer med närmast abstrakt fantasi har fått fria händer. Sverige med sina nio miljoner medborgare ska visa övriga världen hur de ska gå till väga.

Byter man sedan kanal får man veta att Kinas myriader invånare nu uppnått sådan ekonomisk standard att bilen börjar bli var mans egendom. Samma sak händer i Indien, men våra svenska miljöpolitiker tycks tro att vi har en egen atmosfär här hemma.

Om lilla Sverige försvann från världskartan skulle det inte förändra ett dugg av jordens föroreningar. Miljön är förvisso en viktig del av vår tillvaro och förbättringar är alltid välkomna men att använda miljöargument för att formligen excellera i extrema skatter och pålagor för att pungslå medborgarna till bristningsgränsen, är att gå för långt. Men detta är Sverige och här går det nästan att införa vilka absurda skatter som helst utan folkstormar. Svenskarna är servila och följsamma och knyter på sin höjd näven i byxfickan på någon undanskymd plats. Det vet politikerna.

Nu vet man emellertid vad som väntar nästa mandatperiod och man får hoppas på förändringar vid höstens val.

BENGT

Mer läsning

Annons