Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Olycksklass" på ny skolresa

Annons

Lagom till torsdagens examen i Järna kyrka återkom eleverna i klass 6 i Myrbacka från en skolresa till äventyrslandet Boda Borg i Karlskoga.

Det var sjätteklassarna i Myrbackaskolan som söndagen den 8 maj råkade ut för en allvarlig trafikolycka när bussen som eleverna färdades med krockade med en skogstraktor i Filipstad. Tack var att samtliga 23 elever satt fastspända i säkerhetsbäte fick ingen av barnen några allvarliga skador.

- Den här gången kunde resan genomföras utan några problem. Jag har hört att både elever och föräldrar har haft en jättelyckad resa, berättar Lotten Kluck, rektor vid Myrbackaskolan.

C vill diskutera godis i skolan

u I en interpellation till kommunstyrelsens ordförande vill centerpartisterna Gunilla Munters och Per-Erik Jonth att en översyn ska göras över vad som säljs i skolornas cafeterior och vad som serveras som mellanmål. Centerpartisterna skriver att en undersökning, utförd av Sveriges tandläkare 2004, visade att sex av tio högstadieskolor säljer läsk och godis till eleverna, vilket är ett allvarligt hot mot tand- och allmänhälsan.

Interpellanterna vill nu ha svar av kommunalrådet på två punkter:

4 "Finns det någon policy för vad som får tillhandahållas i skolornas och fritidsgårdarnas cafeterior. Mellanmålen till barnen i barnomsorgen kan också vara sockerbomber om vi inte ser upp".

4 "Är det dags att införa godisförbud i det sortiment som bjuds våra barn i elevrum, caféer och mellanmål i Vansbri kommun?"

Vill satsa på Triple Steelix

u I en skrivelse till kommunen ställer sig företagarnas gemensamma organisation i Vansbro bakom en fortsatt satsning i projektet Triple Steelix. Ärendet, som gäller om kommunen ska anslå 400 000 kronor i projektet, ska behandlas av kommunfullmäktige på måndag. Frågan har tidigare behandlats men återremitterades sedan oppositionen ansett att frågan varit för dåligt förankrad bland de berörda företagen.

"Från Företagarna ser vi möjligheter i Triple Steelix för tillverkande företag. Att de strora bruken är med i projektet ser vi som en självklarhet eftersom de ska förädla råvaran, men utan användare ingen framgång. Som användare ser vi bara fördelar med att vara med i projektet från början", skriver företagarnas ordförande, Eivor Sterner i skrivelsen till kommunen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons