Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olyckor vid Faluns infart

Annons

Vid den första olyckan fick bilen sladd när den kom ut i en moddsträng i ytterfilen och slungades in i mitträcket. Sedan bilen fångas upp av mitträckets vajer snurrade den runt. Föraren kunde själv ta sig ut ur fordonet efter olyckan.

- Det visar att mitträcket fungerar. Det var vajern som styrde ifrån och fångade upp bilen, säger Thomas Samuelsson, räddningsledare på Räddningstjänsten i Falun.

Olyckan var en av de första som inträffat sedan den nybyggda vägen invigdes. Den fyrfiliga vägen ställer nya krav på att räddningstjänsten planerar sina utryckningar så att man så snabbt som möjligt når fram till de skadade vid en olycka.

- Det blir lite svårare för oss. Vi fick ställa en bil i det motsatta körfältet mot Borlänge. De övriga körde till nästa avfart och vände tillbaka mot Falun, säger Thomas Samuelsson.

Vid 14-tiden inträffade en liknade olycka på samma vägavsnitt. Även då var det en bil som fick sladd i modden och gick in i mitträckets vajer. Bilen fortsatte sedan ner i dikeskanten. Räddningstjänsten larmades aldrig, föraren klarade sig utan skador och kunde själv tillkalla en bärgningsbil. Polis kom till platsen och skrev en rapport om olyckan.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons