Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunskap om islam

Annons

Svar till Allan Gidlöf,

den 5 juni.

Allah betyder gud på arabiska. Det kanske är något nytt för Allan Gidlöf att de kristna i Mellanöstern likt oss muslimer använder ordet allah? Vi muslimer tror på alla profeter i bibeln. Men liksom ordet allah så bär inte profeterna samma namn i det arabiska språket som i Gidlöfs församling. Abraham = Ibrahim, Moses = Musa och så vidare. Varför skriver Gidlöf att islam kommer från en hednisk kultur, att islam är helt oförenlig med kristendom och judendomen då vi alla delar tron på profeterna? Vi muslimer tror inte att Jesus är gud. Men vi tror att hans födelse var ett guds mirakel och att han endast har en moder, Maria, men ingen fader. Vi tror även på Jesus underverk, att han kunde bota sjuka så som man tror i den kristna läran. Det som skiljer oss åt må endast vara vår gudsuppfattning, att vi muslimer tror på en gud som inte delar upp sig i tre enheter.

Gidlöf skriver: "Islam har endast vunnit mark och andra länder genom våld och krig".

Våld och krig får endast användas i självförsvar enligt islamsk moral. Gud, allah, förbjuder oss att angripa eller att attackera. Ett intressant exempel på hur islam vann mark är Indonesiens historia, som i dag är den största muslimska nationen. Folket hittade islam genom muslimska gästarbetares goda uppförande och utan krig.

Självklart har det skett felaktiga handlingar även bland muslimer. Men att beskylla och misskreditera islam som någon krigisk och våldsam religion grundar sig endast på okunskap.

DANIEL LILLMAN, SILOM (SVENSK ISLAMISK LITTERATUR- OCH MEDIEBEVAKNING

Mer läsning

Annons