Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunnighet och hånteknik

Annons

Svar till Vargrädd, 17/1:

Din satiriska lilla insändare bygger på jägarhat, okunnighet och lögner.

Du har aldrig hört en jägare säga att naturliga vargar, som inte är utsatta från djurparker, inte viker för folkmassor. Det är därför som rovdjursfanatikerna i tätorter går fria själva: vargar undviker dem!

Grimsöforskarna, men inte Ylva Lindberg, hävdar numera att vargar är rovdjur och därför kan vara farliga för både djur och människor. "Så var det inte förr", vill man nästan säga. Du använder rovdjursmaffians hånteknik: tema med variationer på elakheter.

Frågade du människorna, i skog och på fjäll, om de ville ta emot illegala vargar från Naturvårdsverkets illegala "Projekt Varg"?

Inte ens riksdagen tillfrågades. Hur många miljoner har Svenska Rovdjursföreningen allt som allt fått av svenska skattepengar?

Senast kom det 700 000 kronor från Naturvårdsverket - till den ena parten i rovdjursdebatten. Vad får den andra? Snacka om socialbidrag! Varför använder du ordet "orädd" om vargen och inte det negativt laddade ordet "feg", som används om jägarna?

Du har aldrig hört en jägare säga att det finns mängder av orädda vargflockar i Vasaloppsspåret. Jägarna vet mer än du.

En varg rör sig minst sju mil, kanske mer, dagligen. Det betyder att en frisk djurparksvarg utan vidare klarar av ett Vasalopp om dagen.

I egen takt, förstås, och med åtskilliga skrovmål - halvätna älgar - längs "transportsträckan".

DEN STUMMA DUVAN I FJÄRRAN

Mer läsning

Annons