Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om ungdomsmottagningen efter nej till ombyggnadsmiljoner

Annons

Kommunstyrelsen sade vid sitt senaste sammanträde nej till förslaget om att satsa nära 2,4 miljoner på en ombyggnation av den tidigare Kulturskolan till lokaler för ungdomsmottagningen och studiegården.

Ungdomsmottagningen finns i dag på skolgatan 22, i nära anslutning till Smedbergsskolan. Underhållsmässigt är byggnaden ordentligt eftersatt då det länge funnits planer på att hitta nya lokaler för verksamheten.

När Smedbergsskolan renoverades och byggdes ut fanns även planer på att ungdomsmottagningen skulle placeras inom samma byggnad. Lösningen har dock visat sig vara dålig då ungdomsmottagningarnas policy är att lokalerna ska vara belägna på ett sätt som gör att ungdomar vid besök inte ska behöva känna sig kontrollerade.

Alternativet blev istället att utreda en flytt till Kulturskolan där även studiegården, i dag belägna i järnvägsstationen, då skulle inrymmas. En anpassning av lokalerna har kostnadsberäknats till nära 2,4 miljoner, en kostnad som kommunstyrelsen anser är för hög i det ansträngda ekonomiska läge som råder.

De ansvariga tjänstemännen har nu fått i uppdrag att utreda frågan vidare och att titta på alternativa lösningar.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons