Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om habiliteringsflytt

Annons

Något beslut har inte tagits. Först ska lokalplaneringsgruppen ha ytterligare två möten i maj. Där ingår representanter från habiliteringens ledning och från personalen.

- Sedan ska vi ta kontakt med en arkitekt som ska se över lokalerna, berättar verksamhetschef Carl Widman.

Han säger dock att huvudspåret fortfarande är Avesta lasarett.

Tidigare var ledningens tyngsta argument att lokalerna på lasarettet ägs av landstinget och att samarbetet med barnkliniken och psykiatrin underlättas.

Nu säger Carl Widman att det främsta skälet är att de flesta av habiliteringens klienter bor i Avesta.

Men många ur personalen hävdar att det är precis tvärtom. De vill flytta tillbaka till den nyrenoverade Haggården i Hedemora, där habiliteringen funnits sedan början av 1990-talet.

Efter en omfattande brand på Haggården i november, bedrivs verksamheten i tillfälliga lokaler.

Många överraskades av ledningens planer på att flytta verksamheten till Avesta. Informationen var obefintlig, tills en grupp ur personalen slog larm.

- När vi fick reda på det kontaktade vi ledningen och fick till ett informationsmöte, berättar Jonas Carlgren, omsorgsnämndens ordförande i Hedemora.

Då hade han själv bara fått höra om flyttplanerna ryktesvägen.

- Vi ska ha ett nytt möte nästa månad, säger Jonas Carlgren som tänker verka för att habiliteringen blir kvar i Hedemora.

På Omvårdnad i Skönvik AB, som äger Haggården med de nyrenoverade lokalerna, har man heller inte fått veta något. Tioårskontraktet med landstinget har nyligen löpt ut.

- Det var ju väntat, men vi har inte haft någon ny förhandling ännu, säger Thomas Engdahl som inte hört ett ljud från habiliteringens ledning.

Vad ska ni göra med lokalerna om landstinget inte vill hyra längre?

- Det har jag ingen aning om, säger Thomas Engdal.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons