Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart motiv bakom skottdrama

Annons

Dörrvakten sköts rakt i bröstet, men räddades av sin skyddsväst. Nu söker Norrmalmspolisen efter ett motiv till dådet.

Vakten, som är i 35-årsåldern, jobbade vid entrén till nattklubben Blue Moon Bar på Kungsgatan i centrala Stockholm. Strax före klockan tre, natten till långfredagen, klev en man ut ur en silvergrå Volvo och avlossade ett skott mot dörrvakten.

Flera gäster och förbipasserande blev vittnen till händelsen.

Dörrvakten träffades i bröstet, men ådrog sig inga fysiska skador då kulan motades av hans skottsäkra väst. Polisen visste ännu på fredagsmorgonen inte om gärningsmannen var ute efter just dörrvakten eller någon annan i hans närhet.

På fredagsmorgonen förhörde polisen vittnen och genomförde en teknisk undersökning av brottsplatsen. Samtidigt kopplades Stockholmspolisens särskilda krogkommission, som arbetar med krogrelaterad brottslighet, in på fallet.

Kort efter dådet sökte polispatruller över hela Stockholms län efter den inblandade bilen. Det upprättades också ett flertal vägspärrar vid Stockholms utfarter. Ansträngningarna gav dock inga resultat och vid sjutiden på morgonen övergick polisen till så kallad inre spaning. Bland annat hoppas de att övervakningskameror på Kungsgatan ska ge en klarare bild av vad som inträffade.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Dörrvakten är inte känd av polisen sedan tidigare.

TT

Mer läsning

Annons