Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat intresse för centrum

Annons

Mats Ericson driver Borås varuförmedling i Bragegallerian.

Till hösten öppnar han i nya lokaler på Borganäsvägen. Detta efter 15 år i gallerian. Företaget har funnits i Borlänge i 50 år.

Han tar över lokalen som Hennes & Mauritz i dagarna lämnat.

-Den ska byggas om så att den passar oss. Preliminärt ska vi vara igång där i augusti eller i början på september, säger Mats Ericsson.

Farhågor har funnits om att ännu en butikslokal ska stå tom - med tomma skyltfönster. Men så blir det inte i det här fallet. Mats Ericsson och fastighetsägaren är nu överens.

Jämfört med idag utökas försäljningsytan med ungefär 100 kvadratmeter, till 420 kvadrat.

Ericsson kommer att hyra det övre planet. Rulltrappan stängs av, men om fastighetsägaren Diös får en hyresgäst till nedre plan så kan rulltrappan öppnas upp igen.

-Jag vill ha större ytor och skyltfönstren är guld värda. Det här är en rejäl och seriös satsning.

Redan finns intresse för de lokaler som Borås Varuförmedling lämnar. Mats Ericsson tror starkt på Borlänge centrums framtid, även som en plats för handel. Annars skulle han inte ha valt att satsa.

Han säger att intresset för stan exploderat sedan beslutet togs om centrumpaketet. Ett paket som innehåller bostadsbyggande och en ombyggnad av Stationsgatan. Förfrågningarna hos fastighets-ägarna har blivit allt fler.

Centrumledare Bo Sandström kan bekräfta att fler företag, både handel och kontor, vill till centrum. Han säger att beslutet i kommunfullmäktige redan fått effekt. Trots att varken bostadsbyggnationerna eller ombyggnaden av Stationsgatan satt igång.

- Vi märker ett ökat intresse. Det är inte bara butiker som vill in till centrum. Även kontorsföretag. Efterfrågan ökar. Så det ser lovande ut, säger Bo Sandström.

För egen del blir han kvar som centrumledare fram till årsskiftet. Centrumföreningen söker nu en ny centrumledare, ett heltidsjobb. Sandström har en halvtid.

-Nu är allt under kontroll. Ekonomin, och det har tagits positiva beslut. Mycket är på gång. Det behövs en heltidstjänst så att det går att vara ute bland medlemmarna på ett helt annat sätt.

Sandström säger att föreningen nu är rustad för framtiden:

-Ja, nu är föreningen med i matchen.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons