Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad trivsel – mindre problem

Annons

På tisdagskvällen hölls ett möte för de inblandade parterna (bland andra skola, föreningar, boende, socialförvaltning och invandrar- enhet) där man fick lyssna till Kjell Lund, lärare från Örebro, som har många års erfarenhet av liknande arbete. Det han framför allt betonade var att projektet måste vara på lång sikt.

- Man måste börja arbeta preventivt med ungdomar redan i förskoleåldern och fortsätta tills de är 18-20 år. Problemet är ju att det i dag nästan är omöjligt att få pengar till den typen av lång- siktiga projekt. Syftet med ett sådant är ju att inget ska ske och det går stick i stäv med dagens tankar om att projekt ska kunna påvisa snabba resultat, menade Kjell Lund bland annat.

Andra saker han poängterade var föräldrarnas engagemang i projektet och att samhället inte får fungera som en kompensation för föräldrar utan enbart vara ett stöd.

Inger Hedlund vid barn- och utbildningskansliet säger att man nu ska gå vidare och dra upp riktlinjer för det projekt hon hoppas ska kunna startas på Tjärna ängar.

- I första läget ska alla inblandade parter arbeta vidare utifrån sina egna utgångspunkter, dock med en gemensam röd tråd. Därefter ska vi sammanställa en projektbeskrivning som politikerna i slutändan får ta ställning till.

- I bästa fall ska vi kunna vara igång med det hela redan till hösten, avslutar hon.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons