Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad förlust i höst för Skistar

Skidanläggningsföretaget Skistar redovisar en förlust före skatt på 262 miljoner kronor för september–november, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår.

Annons

Konjunkturläget bekymrar skidanläggningsföretaget Skistar inför vintern.
– Den här lågkonjunkturen är lite annorlunda, säger vd Mats Årjes.
Men tidigare påsk gynnar bolaget.
Under september–november, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår låg förlusten på 262 miljoner kronor, något svagare än i fjol. Bokningsläget är sämre än i fjol men almanackan ser ändå bättre ut för den kommande vintern.
– Större delen av det sämre bokningsläget är kopplat till perioden jul–nyår, men förutsättningarna är betydligt bättre under påsken, säger Mats Årjes.
Samtidigt kastar eurokrisen en skugga över bolaget, trots att det normalt går bra i lågkonjunktur.
– Anledningen är att svenska kronan brukar vara lågt värderad i samband med konunkturnedgångar och räntorna brukar gå ner rejält när det är lågkonjunktur. Men den här lågkonjunkturen är lite annorlunda och den svenska kronan står sig ganska stark och räntorna är redan på låga nivåer.
I fjol var det trögt att få danskar till skidbackarna. Den svenska kronan var för stark och det blev helt enkelt för dyrt.
– Men valutasituationen mot den danska kronan är något bättre nu så vår förhoppning är att vi ska kunna få en lite bättre utveckling på den danska marknaden än vi hade förra året, säger Årjes. (TT)

Mer läsning

Annons