Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öhmans grabbar redo för musikfest

Annons

-Det kommer att bli två fantastiska föreställningar och det är ett otroligt tillfälle för Malungsborna att se dessa underbara artister, säger Skinnarspelsgeneralen Birgitta Göransson.

Och det är bara att hålla med. Det är en oerhört kompetent skara musiker som samlas i Malung under Skinnarspelsveckan.

De fem medlemmarna i Kjell Öhmans orkester-Rune Gustafsson på gitarr, Johan Hörlén, klarinett och saxofon, Jocke Ekberg, trummor, Hans Backenroth, bas, tillsammans med kapellmästaren själv på klaviatur - tillhör Sveriges absoluta musikelit.

När man sedan kryddar med stjärnor som Kalle Moraeus, Janne Åström, Meta Roos och Birgit Carlstén, för att inte glömma bygdens egna proffsmusiker i Skinnarlaget, får man en gryta som smakar riktigt gott, eller i alla fall kan spela och underhålla med klass.

Under torsdagen ska den traditionella kyrkokonserten i Malung genomföras. Det följer man upp med den stämningsfulla och uppskattade soarén i Brusgårdens salonger på Orrskogen under lördagskvällen.

Förra året bjöd artisterna friskt på sig själva. Janne Åström tolkade Elvis, Carlstén sjöng visor på både franska och svenska, Meta Roos bjöd på jazzklassiker och Moraeus spelade, sjöng och manade till allsång. Konserterna hyllades av publiken, och inget talar för att det ska bli sämre i år.

Men vad som serveras avslöjar man inte.

-Det blir lite jazzfraser och medleyn. Sedan får vi se, säger orkesterledare Öhman, när tidningen träffar bandet under måndagens rep.

-Men det kommer att bli riktigt fint och stämningsfullt i kyrkan. På soarén brakar det loss lite mer, utlovar han i alla fall.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons