Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohly besökte Malung

Annons

Inofficiellt har Ohly besökt kommunen många gånger när han rest till Sälen. Han har dessutom viss anknytning till bygden eftersom hans morfar, Axel Olsson, kom från Transtrand.

Malungsbesöket inleddes i Öje där Ohly informerades om det kooperativ som så framgångsrikt drivits i Öje under många år.

- Jag är ganska imponerad av att man lyckats så bra. Byn har ju bara cirka 250 invånare. Så länge skolan och en affär finns kvar finns det hopp. Det har man verkligen visat i Öje, ansåg Ohly.

Därefter besöktes gymnasieskolan i Malung där Lars Ohly hade ett kort anförande för tvåorna och treorna, som därefter fick ställa frågor.

- Frågorna var både bra och varierade. En elev undrade om jag kunde ge fem skäl för att rösta på vänstern. Andra frågor handlade om miljö, EU, feminism och kvotering, berättade Ohly.

Lars Ohly är medveten om att det finns många heta frågor i dag på landsbygden. En som han inte kan undkomma är vargfrågan. Här menade Lars Ohly att det är viktigt att ge utökade möjligheter att skjuta varg om tamdjur angrips.

- Jag tror att vi kommer att besluta i den här frågan innan nästa års val. Det här bör vi kunna hantera så att det inte blir en valfråga. Vänstern vill hitta en lösning som ger människor rätt att försvara sina tamdjur, till exempel vid fäbodarna.

- Vi måste lyssna mer på landsbygdens folk i de här frågorna säger Lars Ohly.

Senare under dagen gjorde också Lars Ohly ett industribesök på Malungsföretaget Autoform, som är ett av de företag som expanderar mest i Malung.

Lars Ohly ansåg att det finns livskraft i Malungs företagande, samt att det är viktigt med ett lokalt samarbete mellan småföretag, vilket kan ge stordriftsfördelar samtidigt som småskaligheten bevaras.

Besöket avslutades med ett offentligt möte i Malungs vänsterlokal där människor fick möjlighet att ställa frågor till partiledaren.

Mer läsning

Annons