Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförändrad skatt för pensionärer

Annons

Alliansen har precis börjat, men redan händer det saker. Om några dagar så får vi mer i lönekuvertet. Samtidigt som skatten sänks så satsas det också mer pengar, närmare bestämt 1,4 miljarder på våra äldre. Bättre läkarvård och bättre mat på boendena är något som vi går ut med.

De äldre får ingen sänkt skatt på sin pension. Men det betyder inte, som du skriver, att vi höjer skatten utan vi har samma nivå som din s-regering hade. Att du har låg pension kan du inte skylla alliansregeringen för. Tyvärr ser pensionsbilden för framtidens pensionärer ännu sämre ut. Det försöker vi nu ändra på genom att se till att fler arbetar mer.

Vi har stora pensionsavgångar framför oss och med det stora antal förtidspensionärer som tillkommit är det nödvändigt att se till att det lönar sig mer att arbeta. Vi är stolta över vår politik och anser det nödvändig för att vända skutan Sverige rätt.

Bidraget till Folkets Hus har vi motarbetat sedan begynnelsen och du kan lita på att vi kommer att fortsätta. Det har kostat Borlängeborna runt 160 miljoner och kostar för 2007 cirka 6,5 miljoner kronor. Samtidigt som det fattas pengar i äldreomsorg och skola ska Borlängeborna vara med och betala på ett hus som i praktiken är finansierat fullt ut för länge sedan.

Beträffande Ingemar Ströms pension så har han arbetat ihop den genom ett mångårigt arbete inom skolan, först som lärare och sedan som rektor. Han har ingen pension från sina politiska uppdrag. Vi anser att i den politiska debatten ska vi inte ha personangrepp utan sakfrågor.

ULLA OLSSON (M) INGEMAR STRÖM (M)

Mer läsning

Annons