Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odlarsällskap bildades

Annons

- Det blev en succé. På mötet bildades en förening och en interimsstyrelse valdes. Trots snöovädret kom det 15 personer, men det var många som hade ringt och visat intresse som inte dök upp. Sannolikt berodde det på vädret, säger Eva Kaiser, på Adelborgmuseet.

Till interimsstyrelsens ordförande valdes Ynge Mauritsson, Västerfors.

- Det var lätt att få ihop en interimsstyrelse. De som var där var väldigt intresserade, och vi räknar med att kunna välja en riktig styrelse om någon månad, säger han.

Tanken är att föreningens verksamhet ska dra igång på allvar tidigt i vår. I planerna ingår bland annat anläggandet av en "Linnérabatt" vid Adelborgmuseet.

-Carl von Linné besökte prostgården i Gagnef under sin dalaresa. Då antecknade han vad prästen hade i sin trädgård, och gav också förslag på vad som kunde planteras. Tanken är att vi nu ska anlägga en rabatt enligt Linnés förslag, förklarar Yngve Mauritsson.

Ottilias odlarsällskap blir den första odlarföreningen i Gagnef.

- Det finns föreningar i exempelvis Leksand och Borlänge, men inte här. Så vi tyckte det var dags att bilda en. Dessutom sammanfaller det med Linnéjubileet i år och med kommunens satsning på Adelborgmuseet. Det kändes som om alla bitarna föll på plats, säger den nyvalda ordföranden.

- Många av dem som kom till mötet har gått och väntat länge på detta.

JOHANNES TÅNGEBERG

Mer läsning

Annons