Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och jag är lika arg

Annons

Jag kan bara hålla med Åsa, som skrev i måndagens MT angående barnomsorgen i Mora. Tycker det hela är skrattretande när kampanjen "Flytta till Dalarna.nu" sitter och ringer runt för att få fler invånare i länet. Vi har gjort det som de vill. Vi flyttade hit från Märsta 2002 och jag föder snart mitt tredje barn på lika många år.

Barnafödandet borde ju glädja både "Flytta till Dalarna.nu" och Persson. Men vad händer då med den barnomsorg som jag haft till mina tvåbarn? Jo, eftersom jag kommer att gå på föräldraledighet, så kommer de att ryckas upp från sitt dagissom ligger i vår by. Vi ska istället åka in till Mora för att få ett helt nytt dagis, vilket innebärny personal, nya rutiner, nya kompisar. När jag efter föräldraledighetenskall ställa mig som arbetssökandeska jag ställa mig i kö för nya platser för mina tre barn. Och där är vi igång igen ny personal, nya rutiner med mera.

Hade jag inte varit gravid nu utan arbetssökande, då skulle mina barn fått behålla sina dagisplatser. Bra belöning för att man föder barn och flyttar ut i byarna för ett Levande Landskap!!!Känns som om luften helt gått ur mig, har ju haft barnen kvar på dagis för att de trivts bra och för att få ha platserna kvar. Hur överfulla blir nu inte Öppna Förskolorna när detta förslag genomförs?Vi är några föräldrar somhar träffats ikväll och diskuterat ärendet. På torsdag 23/6 kl. 13.00har vi bokat ett möte med Jan-Eric Steen, kom alla föräldrar som känner sig berörda! Vi möts utanför kommunhuset 12.45. Efter detta möte får vi se hur vi gårvidare i frågan.Just nu behandlas våra barn (det bästa vi har!) endast i termer somantal, timmar och ekonomi.

ANNA-KARIN HANSJONS

Mer läsning

Annons