Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O-ringen i Sälen 2016 gav föreningarna 5,5 miljoner

O-ringen i Sälen 2016 gav fortsatt stort bidrag, 8,4 miljoner kronor, till svensk orientering.

Annons

Årsredovisningen visar att 5,5 miljoner kronor gick till funktionärsföreningarna i Dalarna, 2,7 miljoner kronor till Svenska Orienteringsförbundet och 200 000 kronor till bolaget O-Ringen AB.

– Sättet vi nu organiserar O-Ringen på, med fast och lokal organisation, har fungerat bra och under två år har det givit en stabil avkastning till svenskorientering, säger Henrik Boström, VD O-Ringen AB, i ett pressmeddelande.

– Under 2016 har bolaget även utvecklat arrangemanget för framtiden genom en betydande investering i en ny bokningsportal, ett nödvändigt drag för att möta vad deltagarna efterfrågar av oss som arrangör.

O-Ringen i Sälen 2016 fick högt helhetsbetyg av deltagarna. Det blev också en ekonomisk succé för Svenska Orienteringsförbundet och funktionärsföreningarna.

På senare år har O-Ringen, ett av Sveriges största idrottsevemang, påvisat en positiv deltagartrend.

De senaste tio åren har O-ringen i orientering haft cirka 18 200 deltagare i genomsnitt per år. För den senaste femårsperioden är siffran ännu större, 19 900 deltagare.

De två senaste åren har också helhetsintrycket lyfts, främst på grund av bättre betyg från deltagarna när det gäller arrangemang och organisation.

O-Ringen i Sälen 2016 gav 4,4 i betyg för helhetsintrycket.

49% av de som svarat på enkäten gav arrangemanget en femma i betyg, 46% satte en fyra, medan 5% svarade "varken eller".

LÄS ÄVEN: 140 miljoner till turistnäringen

LÄS ÄVEN: Den fuskande mannen i O-ringen avstängd två år

Mer läsning

Annons