Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyttigt inlägg

Annons

På påskaftonens morgon kunde vi på NLT:s debattsida ta del av gymnasieläraren Ivona Blomqvists inlägg i debatten om skolan. Hon kommenterade en föreläsning av framtidsforskaren Ronny Svensson på Leksands gymnasiums framtidsmässa där RS hade hävdat att "lärare behöver komma ut i verkligheten".

Jag trordock inte att den kloke Ronny S. hade för avsikt att generalisera problemen i skolan. Men Ivona Blomqvists inlägg ger samtidigt en ny och hälsosam påminnelse om den snedvridning som skolpolitiken genomgått under den socialistiska eran.

Disciplin och respekt har blivit högst marginella begrepp och eleverna har uppmuntrats att ifrågasätta det mesta inom skolans värld.

Det är nog ingen vild gissning att den utvecklingen har anammats mest av permanent skoltrötta elever som dessutom väntar sig att senare i livet bli försörjda av storebror Staten.

Osökt infinner sig den lite skrämmande tanken att den här kategorin ungdomar kanske har en del gemensamt med de individer som nu känner för att bränna ner centerpartistiska lokaler!

NILS HENRIKS

Mer läsning

Annons