Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyttigare vid kassor på Hemköp

Annons

Sedan början på december ska det finnas en godisfri kassa i varje Hemköpsbutik i Sverige. Godisfria kassor är en del i deras arbete för att förbättra den svenska folkhälsan.

-Det här är ett sätt att få kunderna att välja nyttigare mellanmål än godis, förklarar Olle Gustavsson som är butikschef på Hemköp city.

Enligt Gustavsson har det gått bra med införandet av en godisfri kassa och han har enbart hört positiva reaktioner från kunderna. Han har heller inte märkt av någon nedgång i försäljningen utan menar att de nyttigare varorna säljer bra.

-Nötterna är nog det som är mest populärt.

Han har själv provat det nyttigare alternativet och kan bekräfta att det smakar mycket bra.

I dagsläget är det endast en av Ludvikas övriga tre matvarubutiker som funderar på att införa en godisfri kassa och det är Ica matmäster. Enligt Sven-Erik Järnemyr som är butikschef har de börjat titta på möjligheten att införa godisfria kassor både centralt och i enskilda butiker. Men först efter att storhelgerna är över ska de börja ordentligt med det.

-Det gäller ju att kombinera det kunderna vill ha i kassan med lite nyttigare alternativ, vi får hjälpa dem till det, menar han.

Han tycker att Hemköps initiativ med godisfria kassor är bra om det har en positiv effekt på den svenska folkhälsan.

Huruvida de övriga butikerna följer i Hemköps fotspår återstår att se. Olle Gustavsson tror att det är positivt att införa godisfria kassor och han hoppas på att Hemköp kan gå i spetsen för att ge svenskarna en mer hälsosam livsstil.

ANN-MARIE KARLSSON

Mer läsning

Annons