Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt tillslag hos segelflyget

Annons

Klubbledningen ser mycket allvarligt på den senaste tidens hemsökelse i anläggningen vid Ludvika flygplats på Nyckelmyren i Klenshyttan.

För bara ett par veckor sedan genomfördes en annan räd som bland annat resulterade i att klubben blev av med motorgräsklipparen, en motordriven trimmer och tre stora jeepdunkar med bensin.

- Det är verkligen illa att vi inte får vara i fred. Vi är väldigt ledsna. Här jobbar vi med helt ideell verksamhet men det skiter dom (inbrottstjuvarna) väl i de som håller på så här, säger segelflygchefen Bengt Forsberg, tillika ordförande i klubbens styrelse.

- Den dator som stals vid det senaste inbrottet är specifikt programmerad för segelflygverksamheten. Nu kan vi inte utnyttja utrustningen som vi ska när det gäller tävlingsbiten, beklagar han.

I samband med inbrotten uppstår också en inte så obetydlig skadegörelse. Vid den senaste tillslaget hade den eller de misstänkta berett sig tillträde till lokalerna genom att krossa ett fönster på andra våningen i klubbhuset. Detta efter att via fasaden ha lyckats klättra upp på en balkong.

- När de var inne i expeditionen har de även brutit upp ett skåp där vi förvarar en massa kursmaterial, men hittills har vi inte kunnat se att något av detta har försvunnit, slutar segelflygchefen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons