Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt parti höll sitt första årsmöte

Annons

Det historiska mötet hölls på Byrsgården. På plats var Malungshems vd Tobias Johansson som informerade om hotellplanerna och om strukturplanen för bolaget.

Vid årsmötet diskuterade det nya partiets medlemmar biblioteksfrågan och mötesplats Malung. Partiet är övertygat om att det är en framtidssatsning som är absolut nödvändig för Malungs utveckling och framtida attraktionskraft.

Partiet anser att mötesplats Malung ska innehålla det nya biblioteket - utan bibliotek blir det heller ingen mötesplats, hävdar man. Det är också viktigt att man för sådana funktioner skapar en samlingsplats och inte sprider ut dessa på olika ställen.

Malung-Sälen-partiet anser ockå att om hotellet placeras i kvarteret Fällen kommer området att bli ett centrum och då kan biblioteket få en bättre placering.

Här finns också vuxenutbildning, konferenslokaler och vårdcentral i samma område, och det finns möjlighet att skapa bra parkeringsmöjligheter.

Partiet anser att det här kommer att bli en optimal lösning för såväl bibliotek och Malungshem AB som för kommuninnevånarna.

Malung-Sälen-partiet tycker också att det är viktigt att man mycket snart får till stånd ett internatboende för elever som studerar vid gymnasieskolan i Malung, detta inom ramen för Mötesplats Malung. Bland annat skulle man kunna göra många samordningsvinster med andra verksamheter.

Vid det historiska första mötet valdes Ann-Louise Eklund till ordförande för ett år. Till ledamöter för samma period valdes Sabina Gottfridsson och Sigfrids Holger Jonsson. För en tid av två år valdes ledamöterna Mats Eklund och Johan B Lisra.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons